Uludağ’da en meşhur yemek kuşkusuz karlar üzerindeki mangallarda ve barbekülerde pişirilen sucuk ve taze etlerdir. Gün boyu kayak yapmanın yorgunluğu üzerine yenilen bu yiyecekler bize dünyanın en lezzetli yemeğiymiş gibi gelir. Hatta öyledir!

Bunun dışında tesislerin restoranlarında Türk ve dünya mutfaklarından çeşit çeşit lezzetler sunuluyor. Özellikle balık ve etle yapılan yemekler, açık büfe organik kahvaltılar konukların memnun kalacağı uygulamalardan.

Ne Yeriz? Ne Yemeliyiz?

Dünyaya ün salan Bursa’nın İskender kebabı ilçede yiyebileceğiniz en güzel yemeklerden. Usta ellerden çıkan bu lezzet ülkemizin hemen hemen her yerinde yapılsa da asıl vatanında yenilmesi elbette daha farklı olacaktır.

Yöre mutfaklarında bol bol et, salça, sebze ve baharat kullanılır. Hamur işleri de vazgeçilmezlerden. Gelmişken:

  • İskender Kebap
  • İnegöl Köfte
  • Pideli Köfte
  • Oğmaç Çorbası
  • Ciğer Sarması
  • Bursa Lokumu
  • Köpoğlu Salatası
  • Kemalpaşa Tatlısı
  • Cantık
  • Kestane Şekeri
  • Gelincik Otlu Börek
  • Tahinli Pide
  • Kaymaçina
  • Cendere Tatlısı
  • Gülvarak
  • Köbete
  • Kereviz Dolması
  • Patlıcan Silkmesi
  • Kestaneli Lahana Sarması
  • Yufkalı Paça
  • Etli Kereviz
  • Hamur Tutma Çorbası
  • Dızmana Böreği yemeden evinize dönmeyin.